Despre noi

Poveste de brand

Romanian Golf Evolution a fost creat din dorința de a uni toate activitățiile și proiectele noastre sub umbrela unui singur brand, prin abordarea unui concept complet care include tehnică, tehnologie, fitness și mental.

Povestea noastră a început în anul 2015, când Mircea Stoica a fondat GolfLab Academy cu scopul de a forma jucători profesioniști de golf.
Printre primele proiecte pe care le-am dezvoltat a fost atragerea juniorilor către golf și aducerea jocului în atenția publicului. Astfel, am inițiat proiecte în parteneriat cu diferite școli, am participat și am creat evenimente cu rol sportiv și social dedicate familiilor. În timp, prin perseverență și muncă, viziunea asupra noilor generații s-a extins, luând în calcul și cercul social și viața profesională, oferind oportunitatea jucătorului de a-și forma un stil de viață conturat prin Golf.

Ne găsiți in inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca, pe un teren Pitch&Putt de 6 Cupe Par 3, cu facilități de Driving Range, pentru instructaj și antrenament, dar și o zonă indoor pentru pregătirea în sezonul rece, unde de luni până duminică o frumoasă comunitate de golferi se antrenează, socializează și duc mai departe pasiunea pentru golf.

Prin evoluția de la lecții clasice de golf la lecții susținute cu ajutorul tehnologiei, de la academie de golf la institut de golf și experiența internațională acumulată în „bag-ul” nostru, astăzi ne numim Romanian Golf Evolution. La noi, pasionații au posibilitatea să joace golf cu prietenii sau familia, să cunoască oameni noi și să-și formeze relații productive, să-și perfecționeze tehnica de joc sau să participe la competiții special gândite pentru vârsta și capacitatea fiecăruia.

Îți conturăm o nouă perspectivă în petrecerea timpului alături de oamenii preferați, urmându-ți pasiunea!

Misiune

Evoluăm de la an la an, oferind servicii complete de golf pentru orice tip de jucător.

Dorim să popularizăm golful și să cultivăm în România pasiunea pentru acest sport. Susținem educația și performanța prin programe diverse de antrenament, competitii sportive si evenimnete sociale.

Viziune

Investim 100% dedicare în acest sport. Pentru noi, a devenit un stil de viață, dar cel mai important aplicăm „know-how-ul” acumulat.

Ne dorim ca acest sport să devină un lifestyle pentru toate persoanele care ne trec pragul.

Valori

Odată ce acest sport a pătruns în viața noastră, ne-am asumat trei dintre cele mai puternice trăsături ale acestuia:

Object

Scurtă istorie a golfului

Prima referință legată de golf a apărut în orașul istoric St. Andrews, în Fife, Scoția.

Golful a fost recunoscut oficial ca sport în 1744, odată cu înființarea primul club, Gentlemen Golfers of Leith. Atunci s-a decis înființarea unei competiții anuale, cu premii în argintărie.

S-a înființat Societatea de Jucători de Golf din St. Andrews.

S-a construit primul teren de golf cu 18 cupe, în Saint Andrews, stabilind standardul pentru jocul de golf.

Primul teren de golf în afara Marii Britanii s-a construit în Bangalore (India).

A luat ființă United States Golf Association (USGA), care, până la 1900, avea să aibă peste 1000 de cluburi de golf afiliate.

Prima lovitură de golf în România îi aparține Regelui Ferdinand I în 1929, cu ocazia inaugurării Country Club, cunoscut azi ca și Clubul Diplomatic. Totodată, prima femeie care a jucat golf în România a fost Regina Maria.

Primul jucător profesionist de golf în România a fost Paul Tomița, participant la 6 campionate mondiale, performanță unică pentru acest sport în țara noastră. În toamna anului 1937 Asociaţia Profesionistilor de Golf de la Londra, prin Lordul Halifax, îi acorda tânărului Paul Tomiţa titlul de profesor.

Despre PGA

PGA este o entitate în lumea golfului, care are peste 8.000 de membri, în peste 80 de țări din lume. Această organizație reglementează lumea golfului încă din 1901, ajută la dezvoltarea industriei și veghează asupra respectării regulilor și a etichetei în golf.

Ramurile din golf în care organizația are implicații sunt: instruirea și acreditarea antrenorilor de golf, parteneri și organizatori ai marilor competiții mondiale, reglementări și standarde impuse în industria fabricării echipamentelor sportive, turismul de golf etc.

În prezent, Mircea Stoica este British Assistant PGA. În 2021 acesta va absolvi Universitatea din Birmingham, specializarea PGA Teaching Professional – de altfel, singura facultate specializată pe un singur sport din lume. Pregătirea din facultate acoperă ramuri precum: golf coaching, fitness, mental, managementul unui resort de golf, marketing, administrarea unui pro-shop, legislație și finanțe, custom fitting etc.