Avansați

Tehnologie în golf

1. FlightScope

FlightScope 3D Fusion Doppler Radar este un radar doppler care urmărește zborul și traiectoria mingi în golf, precum și a crosei care lovește mingea. Sistemul X3 combină caracteristicile radarului cu cele ale camerei de filmat, generând în timp real, imagini și informații despre lovitura de golf pe care jucătorul a realizat-o. Aparatul generează următoarele date:

 • unghiul de lansare și de rotație a mingii și a crosei;
 • factorul de impact;
 • distanța pe care rulează;
 • timpul de zbor;
 • deviația mingii față de centru la aterizare;
 • viteza crosei;
 • accelerația crosei;
 • unghiul crosei la impact;
 • date despre lovitura de putter și jocul scurt.

2. Pachet Kvest și Kplayer

K-Vest este un sistem bazat pe senzori inerțiali care oferă biofeedback mișcării de golf. Este unul dintre cele mai avansate dispozitive de analiză și antrenament din industria golfului. Sistemul 3D K-Vest evalueză eficiența swingului prin măsurarea poziției statice și dinamice a corpului, gradele și viteza de rotație a soldurilor, umerilor și mâinilor cu  scopul de a descoperi erorile,  precum și modalitatea de eliminare a acestora. Acuratețe cu care acest dispozitiv generează date este imposibil de atis cu orice tip de cameră video sau cu ochiul liber. Programul generează grafice de eficiență a mișcării, timpii și secvența mișcărilor, precum și un program de antrenament bazat pe erorile găsite.

K-Player vine la pachet cu K-Vest, astfel după analiza swingului cu K-Vest, se introduce în K-Player programul recomandat de K-Vest, iar jucătorul poate antrenamentul propriu-zis cu senzorii conectați pe el. K-Players are programe predefinite de antrenament și se poate chiar și închiria pentru jucătorii care doresc să lucreze acasă, neasistați de profesor. Cu ajutorul K-Player se lucrează poziția necesară în timpul jocului de golf.

3. Sam PuttLab

Sam PuttLab este un sistem de antrenament pentru joc scurt de golf – lovitura de putter.

Sistemul generează în timp real mișcarea pe care jucătorul o realizează și oferă informații despre:

 • miscarea mingii – viteză;
 • rotatie;
 • traiectoria mingii;
 • miscarea putterului – crosa specifică jocului scurt de golf;
 • traiectoria crosei;
 • unghiul cu care este lovită mingea;
 • viteza crosei;
 • viteza la impact.

Pe langă datele pe care le oferă, sistemul generează și programe de antrenament pentru jocul scurt de golf.

4. BodiTrak

BodiTrak este un dispozitiv de tip press cu senzori care generează în timp real date despre distribuția corectă sau nu a greutății corpului în timpul executării mișcării de golf. Body track-ul oferă informații utile în fitness, se foloseste în programele de recuperări medicale ale sportivilor, precum și în antrenamentul de performanță.

5. Focus band

Focus band este un sistem de ultimă generație în golf, singurul cu neurosenzori.

Concret este o bandă cu neurosenzori care ajută mai ales în antrenamentul pentru jocul scurt. Focus band măsoară și antrenează procesul mental pentru a schimba rezultatul, pentru a antrena vizualizarea acestuia, pentru a redobândi încrederea în rezultatul final. Relaxează și focusează mintea pe jocul de golf.

Golf Fitness - TPI
Titleist Performance Institute

TPI este o organizație educațională, lider mondial în studiul relației între anatomia umană și jocul de golf.

Încă de la înființare, din 2003, TPI a studiat mii de jucători de golf, de la începători la golferi profesioniști, acumulând astfel, date dintre cele mai dverse despre jucătorii de golf: tipul de corp, nivelul de fitness relaționat la vârsta golferului, etc.

Pe baza acestor date, TPI a descoperit cum funcționează corect corpul uman, când folosește o crosă de golf, care este poziția corectă pentru executarea loviturilor cu crosa, care sunt limitările fizice ale corpului uman, în funcție de vârstă și nivelul de fitness și în ce măsură acestea limitează performanța jucătorilor sau duc la accidentări.

TPI educă profesioniștii si amatorii cu programul Body-Swing Connection™, un program educațional unic, ‘TPI Certified’.
Programul este dezvoltat de Dr. Greg Rose și Dave Phillips, împreună cu o echipă de 52 de pasionați și experți recunoscuți pe plan mondial.

Pentru certificarea TPI se oferă studii de specialitate în 5 domenii: Golf, Medical, Fitness, Power și Junior Development. În acest moment sunt peste 19,000 profesioniști, TPI Certified, în 63 de țări.

Te așteptăm la Romanian Golf Evolution

Îți punem la dispoziție un teren Pitch & Putt, Driving range, Indoor golf și Pro Shop Golf. Iar dacă ai nevoie de asistență tehnică, te așteptăm în RGE Professional Fitting Center.

Petrece-ți timpul liber într-un mod plăcut.

Rezervă un loc la Romanian Golf Evolution.

Fă o rezervare:

  Adresa:

  Calea Turzii 176 – 178, Cluj-Napoca, jud. Cluj

  Tel.: